Sosyal Medya

Dünya

Dağıstan’daki Türk mallarına el konuldu

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde pazar yerinde Türkiye'den getirttikleri malları satan tüccarların mallarına Rus yanlısı polisler tarafından el konuldu



DaÄŸistan’ın Rus yanlısı yetkilileri, Özerk Cumhuriyette satılmakta olan Türk mallarına zorla el koyuyor.

Kafkas Uzel haber ajansının haberine göre, DaÄŸistan'ın Hasavyurt ilçesinde pazar yerinde ticaretle uÄŸraÅŸan 50 kiÅŸinin Türkiye'den aldıkları gıda ve tekstil ürünlerine Rus yanlısı yetkililere el konuldu. Mallarına el konulan esnaf uygulamayı protesto etti.

Haber ajansına konuÅŸan Hasavyurtlu tüccarlar Türkiye’de üretilen sebze ve meyve satışı yasağının kendilerinin ticaret kapısının kapatılması anlamına geldiÄŸini söyledi.

Ajansa konuÅŸan Recep M. isimli tüccar, "Türkiye’de üretilen ürünler Rusya’da üretilen ürünlerden daha ucuzdur. Nedeni bilinmiyor, ama Rus malları çok pahalıdır. Åžimdi biz Dağıstan’da üretilen meyve ve sebzeleri satıyoruz, ama seralarda yetiÅŸtirilen sebzeler pahalı oluyor. Bu nedenle insanlarımız lezzetli ve ucuz olan Türk ürünlerini satın almak istiyor. Åžimdi biz elimizdeki yerel ürünleri satamıyoruz, bu da esnaflığımızın bitmesi anlamına geliyor”dedi.

DaÄŸistanlı tüccar “Rus yanlısı polisin zorbalığına karşı baÅŸka protesto gösterisi yapmanın da anlamı kalmadı. Çünkü mallarımıza el koyan yetkililer onların Türkiye’ye karşı yaptırım listesinde olduÄŸunu belirterek, ürünleri yok ettiklerini ve bize hiçbir tazminat ödenmeyeceÄŸini bildirdiler ”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.